Ímhol következik be a pillanat, hogy csapataink már nem a szülői háznál töltik a szentestét, így bátran kimondhatjuk: a saját szentesténken a saját főztünket kell ennünk.
Mindezt arra alapozom, hogy ma Reciékhez bekanyarodtam egy pálinkányi vizitre és bizony boncmester bélszín pácolódott holnap estére. (Ezért két Istvánnak is köszönetet lehet mondani: Mikola és Váncsa uraknak.)
Ekként én rögzítem is a mi karácsonyi menünket és remélem, hogy sokan ragadnak billentyűzetet, hogy megosszák velünk a kosztjukat. Fotókat is szívesen veszünk a későbbieknek, amiket természetesen beillesztünk majd a posztba.
Bulcsú konyha 2011 karácsony:
- Bouillabaisse/Halleves ala Bulcsú
- Tonhal steak rukola salátával
- Beigli zab- és mandulalisztből (szilvalekváros, diós és mákos) – ennek elkészítéséről külön poszt van tervben
Kellemes készülődést mindenkinek és várom az (inter)aktívitást.
Monokéknál dec. 24-én – visszakanyarodva az eredendően böjti menühöz – délben olajjal készített rántott leves és mákos guba (vanília öntettel), este sült hal (fokhagymásan) és obligát krumpli- francia saláta. Szeretjük, na. Az ünnep = tradíció.
Idén is itteni családomnál töltöm a karácsonyt, így csak a hangulat kedvéért készítettem egy kis tőtikápit és kocsonyát.
Én óriás kockázatot vállalva Wellington bélszínt fogok készíteni a következő nehezítésekkel:
– sok személyre
– ez a karácsonyi főfogás, ha bukó, akkor az egész vacsi bukó
– életemben nem csináltam még
– idegen konyhában
De ahogy Reci mondta, én szerencsés vagyok a főzésben (ő meg a kártyában), és még bízok is magamban.
Ha jó lesz, akkor kűdök képet, esetleg csinálok posztot 🙂
Mici! Hát, már maga a bevállalás is OMG-Mission… Riszpektáció 🙂
Nálunk nem lesz több fogással cizellálva az este (ezt ráhagyom Anyósomra, akinek étkeztetési szokásai nagyban emlékeztetnek a libatömésre, csak nem kukoricadarával és sóval, hanem válogatott finomságokkal teszi eztet, holnaptól 3 napig).
Erősen sajnos-belterj fogja uralni az esténket; flamand ragut készítök/tünk. Viszont Mici küldetésének 3. és 2. nehezítő paramétere ránk is érvényes 🙂
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
na, ahogy Geczi elárulta steak sütéstechnika. Most készítettem hozzá vörösboros gombamártást, ami -minden nagyképűség nélkül állíthatom-, hogy 3 michelin csillagos lett. Már csak a húst kell tökéletes medium rare-re sütni, amiben a steak master lesz segítségemre, remélem kurva jau lesz 🙂
Mici vállalása full respect. Poszt legyen
Nalunk fusion menu van. Egyreszt vadas meg to”tika’pi, valamint dios/makos guba (homemade beiglihez nem volt lelkiero), masreszt ramentunk az angolszasz hagyomanyosra: egesz pulyka, krumplipure, mince pie.
Az egesz pulyka total stressz, mert vagy veres a kozepe, vagy csontszaraz a mellye, raadasul 4 oran at sul az allat, amibol haromnal is tobbet folia alatt tolt, ugyhogy meg csak optkailag sem lehet jova’ szuggeralni (a.k.a. nezni). Reszben a kezdok szerencseje, reszben K4TY4 elkepeszto overall konyhai rutinja reven vegul eletem legomlosabb, szaftosabb es zamatosabb szarnyasan vagyok tul – w00t!
Én az alábbi videoval kívánnék kellemes ünnepeket:
http://www.youtube.com/watch?v=Al_y-v7qcjg