Sajnos étteremajánló és bepróbálandó lista

Férfiak és asszonyok!
Rendszeresen előfordul velem, hogy elmennék valamilyen étterembe vagy esetleg valaki kér tőlem tanácsot, hogy hova menjen, ha jót akar enni, de mivel Frutti van az agyam helyén, ezért nem mindig jut eszembe minden alternatíva.
Gyűjtsük össze itt, hogy mik azok az éttermek, amikre megbízhatóan lehet számítani, illetve azokat is, amiket feltétlenül be kell próbálnunk hamarost. Ekként a jövőben csak ehhez a poszthoz kell visszanyúlni ötletért.

Kezdeném először a Mici approved listával, ami erősen szór mind árban mind teljesítményben, viszont így minden alkalomra lehet közülük választani:
Klassz
Bock Bisztró
Csalogány 26
Olimpia
Ristorante Matteo
Belga (a rakparti)
Hyppolit
Café Kör
Mokka
Stand Bisztró
Vakvarjú
Café 57
Salaam Bombay
Kistücsök (Balatonszemes)
Oroszlános (Tállya)
Ős Kaján (Tolcsva)
La Maréda (Győr)
Oliva (Veszprém)
Aranysárkány (Szentendre)
Gesztenyéskert (Budakeszi)
Susogó (Pécs)

És a bepróbálandó lista:
Costes
Bábel
Onyx
Fausto’s
Chez Daniel
Imola (Eger)

Továbbiakat a kommentekbe legyetek szívesek!

“Sajnos étteremajánló és bepróbálandó lista” bejegyzéshez 34 hozzászólás

  1. Kacsosz! De jó téged itt látni 🙂
    Viszont a közlendőd elszomorító 🙁

    Akkor ezennel nyitok egy R.I.P. kategóriát is:
    Gesztenyéskert
    Shakespeare
    Lou Lou (még mielőtt bepróbálhattuk volna)
    Kis Sün (egy igazán nagy veszteség)

    Penisz: KFC-ről eszembe jutott a Vapiano, ami viszont oké 🙂

    Vapianoról meg eszembe jutott a Kolosi tér, ahol a második megnyílt, így a bepróbálandók közé becsúszik a Pastrami.

    Erről, és aribari megfejtéséről (III. kerület) eszembe jutott még a Mici approved Kisbuda Gyöngye.

    Válasz
  2. Sarospatakon a Varban a Reneszansz etterem, a kapualjbol nyilik, allitolag, a Varcafe melletti ajto… Source: Anyam

    Válasz
  3. Utánanéztem valamennyire, de ez nem a szokásos lovagi éttermes parasztvakítás? Korhű ruhák, nagy tálak, de közben minőség lófasz? Ne úgy legyen.
    Honlap mindenesetre nincs. Basic error manapság. Még Sárospatakon is.

    Válasz
  4. Mici! Hagyjuk a sznobicsek dumát! Website, meg mittudomén.

    Klauzál tér, Kádár Étkezde. Érdemes egy túrát tenni, több szempontból is különleges.

    Aki picit „finomítani” akar, annak Szigetmonostor, Bacchus.
    http://www.ujvarybacchus.hu/

    Amikor azt mondja a tulaj, hogy: „Az étlapot is lehet nézegetni, de most sült meg a gida és a csülök a kemencében.” 🙂

    És az utóbbi idők legjobbja, a modern konyhaművészet kedvelőinek:
    Babel Delikát Étterem (Budapest, Szarka utca).

    Válasz
  5. Ami igen jó:

    Cinnamon (Etyek)
    Villa Medici (Veszprém)
    Enoteca Corso (Pécs) – Susogó 2.0
    Trattoria Toscana (Bp.)

    Ami érdekes lehet:

    Aranyszarvas (Bp)
    67 Étterem (Székesfehérvár)
    Apropó Bisztró (Bp)
    Arcade Bisztró (Bp)
    Café Erté (Bp)
    Phillipe, a belga (Bp)
    21 magyar étterem (Bp)
    XO Bisztró (Bp)

    Válasz
  6. Budapest: a tavalyi felújítás és teljes csapatváltás óta igen jó az Abszint. Olasz fronton nagyon jó az Il Terzo Cerchio, Krizia, Porcellino Grasso és Budaörsön az Aromi. Gyengébb, de ár/érték alapján ajánlható a Fonte (az überdrága dizájnbútor-áruházban). Pizzában jó, de drága a Millennium da Pippo (az egyéb kaják neccesebbek). Van a fogaskerekűnél egy Fogas című, viszonylag új hely is (a halászcsárda felét leválasztották): itt is szuper a pizza, de mást nehogy egyetek…
    Solymár: az Arany Korona jó étterem, annak ellenére, hogy az étlap monumentális.
    A szentendrei Aranysárkány híreim szerint már elég felejtős, viszont tavasszal nyílt Szentendrén a Kereskedőház Café. Ezt kiemelten ajánlom! 🙂
    Győrben a La Maredában csak egyszer voltam, akkor speciel nem volt szerencsénk: az egyik főétel rendben volt, a másik gyenge, a tiramisut meg a költségkímélés jegyében mascarpone helyett nagyrészt műtejszínből alkották meg.
    Csárda: elég jó a Halászcsárda Százhalombattán, meg több szegedi hely (ilyen-olyan Kőrössy). Ettem jókat a Csaliban is Pilisszentivánon. Csodálatos helyi kenyeret adnak a finom halászléhez, de egyebekben változatos a minőség. Kecskeméti Csárda: brutális adag, egy tányértól kinyúltam, minőség közepes.

    Válasz
  7. apropo OK
    trattoria pomo d’oro OK
    hyppolit, többnyire OK
    la terra, többnyire OK
    da lello, tészta, pizza elvitelre OK, húsok nem ajánlottak

    Válasz
  8. Art: az Arcade mindig jó, de nem olcsó és az adagok nem grandiózusak.
    A Da Lello pizzája jó (a MOM Plázában kevésbé), szerintem minden más nem ajánlott…
    A La Terraban újabban van ebédmenü, az nagyon rendben van annyiért.

    Válasz
  9. Kedves Hapci!

    Nem tudom, hogy mikor jártál utoljára Szentendrén az Aranysárkányban de pont az utóbbi 2 évben történtek nagy változások amik legfőképp a konyhát és az alapanyagokat érintették. Javaslom, hogy frissítsd az emlékeidet. Én végigkóstoltam már nagyjából az összes helyet és nem tudnék sokat felsorolni amit ajánlanék a barátaimnak. A hévállomás közelében az Erm’s Étterem, ahol jó csülkös-káposztás-sztrapacskás ételeket főznek, a Palapa, ahol a mexikói konyha 1-2 érdekes ételét találjuk meg, a dunaparti Christine talán még szóba jöhet a franciás bisztrókonyhájával és talán még a Új Művész étterem a belvárosban. Oszt ennyi. A többi hely sajnos a szezonban nagyot kaszálunk stílussal viszi a konyháit.

    Válasz
  10. Kedves Kopf!

    Köszi az infót! Mint írásomból kiolvasható, csak híreim vannak, én kb. 3 éve ettem utoljára az Aranysárkányban. Akkor jó volt, bár a főétel (báránygerinc) nem volt egy nagy csoda, de a leves és a somlói nagyon ízlett. Aztán egyre több gurmák ismerősömtől feddést kaptam, hogy ne ajánlgassam a helyet senkinek, mivel nagyon leromlott.
    Ha újra javult, örülök, majd nyáron kipróbáljuk valami zenés program előtt vagy után.
    A Kereskedőházzal kapcsolatban viszont saját, igen pozitív benyomásaim vannak nyárról, meg is írtam őket:
    http://gasztrojazz.blogspot.com/2009/07/kereskedohaz-cafe-szentendre.html
    Egyszer, pár éve viszonylag jót ettünk a Labirintusban. Az is turistacsapda amúgy?
    És elfogadható – csak picit vastag – a pizza a Dunaparton (talán Ruccola a hely neve).

    Válasz
  11. Hapci!
    Először is be kell linkelnem a blogodon található nagyon advanced étteremajánlót, ami jóval összeszedettebb, mint amivel itten mi valaha is próbálkoztunk:
    http://gasztrojazz.blogspot.com/search/label/Ajánló%3A%20éttermek%20Budapesten
    Na ebből már aztán tényleg ki lehet indulni. Grat, és köszönjük, hogy néha erre is jársz 🙂
    Másrészt köszi a tippet az Abszint-ot illetően, voltam ott decemberben (csak azért, mert írtad, hogy változott – voltak rossz emlékek) és úgy néz ki, hogy hibátlan ismét! Ugyanakkor Szilvia nem oly rég volt és neki nem jött be, ha jól értem, márpedig ez már ugyanaz a „tulajlás”. Na majd még teszteljük.

    Válasz
  12. Kedves Mici!
    Köszi a bizalmat és a felfokozott publicitást [bár a blogom látogatottsága is szinte felmérhetetlen(ül nagy)]! 🙂
    Az Abszintban csak tavasszal voltam, kétszer. Azóta simán leromolhattak újra, amilyen bizonytalan minden. 🙁
    Január 18-án lesz náluk Szepsy borvacsora 13 rugóért, arra megyünk legközelebb.
    Nem jöttök esetleg? Akár össze is ülhetnénk, azt az egy szem kétfős asztalt nem túlzottan kedvelem…

    Válasz
  13. Jeszi,a Bacchus szerintem is nagyon jó,megéri átmenni érte a szigetre.Stabilan hozza a minőséget,érezni rajta a családiaságot,és azt hogy a magukénak vallják.
    Egyébként ez szentendrére nem jellemző.3 hey van az egész városban,amit jó szívvel ajánlanék bárkinek
    -Erm’s étterem
    -Christine,a dunakorzón
    -Palapa
    Slussssssz!!

    Válasz
  14. nagyon ajánlom a Fülemülét. Fantasztikus sólet, házilag füstölt marhaszegy, libacombtenger, remek borok. Normális árak

    Válasz

Szólj hozzá!