Bacardi kóla fogyasztása közben lettem ismét éhes egy újabb, eleddig nem ismert világszegmens információira. Ugyanis a bacardi-s üveghez ajándék muddler(mádlör or számting lájk disz) volt csatlakoztatva, aminek fő funkciója a bárpultok környékén tárgyiasul: eenk a magyarul törőfának nevezett eszköznek a használatával lehet a koktélokba kerülő citrusfélékből hatékonyan kinyerni azok levét. És kérem, ez is egy iparág, amit néhány képpel szeretnék illusztrálni:
1. Alap törőfa kezdőknek, alacsony költségvetésű kocsmáknak rumoskóla készítéséhez.
2. Rücskös törőfelületű nagyméretű muddler újrakezdőknek és középhaladóknak bákárdikóla és mohitó elkészítéséhez
3. Leopold dizájn mádlör az élvonalban tevékenykedőknek, inox felület, csúszásgátló gumicsíkokkal a fogófelületre. Szigorúan csak bártenderek kezébe… (nem volt belőle nagyobb kép sajna)
4. Jégfésű. Érted?! JÉGFÉSŰ!!!
ehen. úgy néznek ki ezek a muddlerek, mint lényegüktől megfosztott WC pumpák…mán elnézést…:)
2. Rücskös törőfelületű nagyméretű muddler
Nahát, ilyet már láttam vasedényben, és fogalmam se volt róla, hogy mire való!
Tényleg TIT, köszi! 🙂