Az éveleji szegény hónapon és a vizsgaidőszakon túl, de a szabad téren és a geocache-n innen újraindítottuk a házi pókerpartikat. A szokásos csapattal, kis tétben, de nagy felelősséggel.

Abos Póker 2007

A helyzet jól alakult. Mici jött pontosan, mi még takarítottunk, a többiek épp illendő mértékben késtek. Fél 5-re állt össze a játék lehetősége. Gyökös Petyát vártuk, aki be is jelentkezett, aztán nem jött meg hatig (amikor ezeket a sorokat írom).

Az első kieső 5 óra tájban szerény személyem volt egy szerencsétlen turn után, de kitartó nagy emeléses csatában. Fél 6-ra Szilvi is kiesett Ádám jó bent maradása és egy turn-ön elmúló bubi-kettes két párral, Ádámnak bubi-ásza volt.

50-100 és 100-200-as szinten még mindignégyen játszottak, kb egyenlő zsetonokkal, de Mici egyre közelebb van így hat óra tájban a kieséshez. 17:55-kor be is következett. Mici a negyedik helyen befejezte az első kört.

Brigi, Ádám és Kristóf küzd a fizetős helyekért. 100-200-on van a vakok szintje. Ádám fullal szerelemből nem emel és a megőrülés megelőzésére muffint falatozik.

Mici: “Szeretném jelezni, hogy kiestem, mint szar a vonatból.”

Megjött Dszajokoszpéter. (18:07)

Brigi a harmadik helyre szorult vagyonilag, a fiúknál állt össze a hatalom és a pénz. Brigi kihullott, sajnos a harmadik hely nem pénzes. Showdown Kristóf és Áci kózótt. Geci oszt, hogy a nagyoknak ezzel ne kelljen foglalkozniuk.

Hosszú és meddő előkészítés történt. Sokáig csak a vakok változása jelentette az érdekességet az asztalnál, illetve Geci brilliáns keverései, ami a lapok szerteszét szórását jelentette. A végső terítésénél egy jó négyes pár hoza meg a sikert Ádámnak, aki végre kiengedhetett és gyömbér ízű szénsavas üdítőital, valamint szendvics fogyasztásával ünnepelte sikerét. (18:45)
*******************************

A második kör hamarosan kezdetét veszi, no rebuy, nyolcan játszunk, lássuk, mit hoznak a lapok és a tudás. (18:50)

Mici meg Ádi bedobta, pedig “kötésben volt”.

Már megint nálam emelkedik a vak (Mici – 19:12).

Az este legfeszesebb játékosa (Dzajokosz) mindenkit meglepett laza all-inba menésével – bukott is (19:16)

De Petya visszatért. Nagyon komoly tételeket húzott be egy nagyobb beemelés után. A másik nagyobb csörte Resi és Ádi között, amit magas lappal húzott be Ádi, mivel a floppba olyanok jöttek le, amit senk nem kíván semmikorra. (19:45)

Újabb ütközet, Petya egészen kiválóan nyomja, eltalálja a lapokat és kiejtette Recit, egy közepes hatótávolságú nyolcas párral.(19:50)

Kettő darab perccel később elvérzett Mici, akit Geci ejtett ki gyakorlatilag high carddal. (19:54)

Reci: “Azt azért írd le, hogy gecijól játszottam, a sok parasztnak szerencséje volt.”

Kicsit szétesett a társaság, már senki nem tud száz százalékosan odafigyelni a játékra. De ettől függetlenül játszunk, a kiesőkben párhuzamosan beszélgetések indulnak.
Kiesett Szilvi (20:09) – Meg Brigita (20:21) – Meg Dzsajokosz (20:32) – Meg Kristóf (20:44). Showdown Áci és Geci között. 400-800 a vak.

A vége elég egyszerű, néhány vakcsere után bemegyünk all-inre. Ádinál 8-as és 9-es a kézben, Gerinél 8-as és 10-es. Flop-ból 8-as pár mindkettőnknek, de az erősebb kísérőlappal Geri behúzza. Utána már csak egy körre marad zseton Ádinál és bejön Gerinek a megfelelő lap.

A nyugodtan alvás elősegítése érdekében Kör, Fűrész és egyéb kultikus rémiszgetősök felidézése és a vájkálás után hazafáradás. (Photos by Mici)

4 Replies to “Abos Póker Grand Opening 2007 – Február 10”

  1. Élvezetes közvetítés, köszönjük. 🙂

    Nem ontopic, nem is teljesen off: lehetne a galériákat időben desc rendezni?

  2. kösz!
    tegyél lépéseket btw, hogy a man.hu a sajnosra redirektáljon. 🙂 Sajnos mán valami kamionos honlap üzemel ott, de ez csak nem lehet akadály!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.