A Spotify-ra 2018-2019-ben keveredtem föl, de csak 1,5 éve, 2019 márciusában lettem előfizető. A karanténban töltött napok-hetek-hónapok alatt lett állandó szereplő a zene- és a podcast hallgatás a mindennapjaimban.

Össze is gyűjtöttem az idei évben felfedezett 10, számomra legkellemesebb felvételt egy csokorba.

1. Szánalmas magyar rádiókínálaton szocializálódott zenei proletárként valósággal megőrültem Stevie bácsi ezen dalán. Telefon csengőhang szintig jutott.
2. A hideg kiráz minden alkalommal Storm Large szuggesztív előadásától és attól a zenei sokszínűségtől, ami ezt az élő produkciót jellemzi.
3. Arról fogalmam sincs, hogy 2001-ben hogy-hogy nem hallottam meg ezt a varázslatos soul (vagy inkább r’n’b) remekművet, de így 19 év elteltével levett a lábamról. Az utcán elkezdem énekelni. Szintén telefon csengőhang.
4. Arra viszont 2019-ben jöttem rá, hogy irtózatosan nagy deep house rajongó vagyok. Az idei kínálatból ez maradt meg visszatérőnek.
5. A kilencvenes évek végének óriási dance slágerének az eredetije… megkapóan lassú sláger a pop őskorából
6. Lounge kategóriában az Alain Delon által kultusz kategóriába emelet Paroles eredeti olasz verziója, újraénekelve, kicsit swingesra hangolva.
7. Az idei motivációs zene, fos napok reggeleire vagy estéire.
8. Keserédes skót-olasz dallam gintonik helyett. Vagy mellé. Kiváló.
9. Egyszerűségében nagyszerű amerikai rock a 2010-es évek elejéről. Egy kis elektromos orgona hangzással fűszerezve. Karcol, mint a kőrző.
Szintén egy csaknem évtizedes dal, hogy mutassuk, a magyar könnyűzene is létezik még. Bossa nova irányból közeledik Váczi Eszter bársonyos hangja és a Voltak órák.

Ráadásul nélkül pedig nincs “koncert”. Egészen különleges performansz Gregory Portertől, füles sapkás jazz szmokingban, szinfónikusokkal.

One Reply to “2020 kedvenc dalai”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.