Mi az, ami kötelező tartozéka egy korrekt budapesti aluljárónak? Ezek a kedvenceim, ezek a mindennapos szociográfiák, az élet szaga, a világ arcai kicsiben. Íme a szolíd felsorolás, ami természetesen tovább bővíthető a táguló látókör jegyében. 🙂

BKV pénztár, semmilyen nyelven nem tudó pénztárossal, számítógép nélkül, kézi számlatömbbel, csak készpénzes kasszával és visszaadni sem tudással.
Egy vagy egy csoport koldus olyan minőségű ruhákban, hogy az angol felsőházból sem néznék ki őket.
Egy vagy egy csoport hajléktalan zombi, bucira vert fejjel, üszkös lábbal, beszédközpont nélkül(fogak is hiányoznak), csont részegen, elefántház szaggal.
Pár rendőr és/vagy közterületfelügyelő, akik fiatal romákat igazoltatnak vagy cigarettázva mobiloznak.
Pár roma misszionárius, akik a (nem létező) “Küzdelem a leukámiás, éhező, AIDS-es afrikai gyerekekért” alapítvány javára árulnak 500 forintért 25 forintos postai képeslapot.
Térítő misszionárius, akik énekelve, táncolva, zenélve, mikrofonba darálva próbálják a jó útra téríteni a hajléktalanokat, a rendőröket és a roma misszionáriusokat.
Krisnatudatú hívő, górangás pólóban, könyvekkel, matricával, kis lófarokkal felszerelkezve, kajára gyűjtve.
Csótányos hamburger-gyros-hotdog-melegszendvics árus, sok csalamádéval, vegyes vágottal, higított erős pistával.
Távol-keleti tulajdonban lévő fűszeres csokival, szeszekkel, üdítőkkel, édességgel, cigivel, síppal, dobbal, nádi hegedűvel.
Kisebbségi virág/idényjellegű zöldség/lejárt szavatosságú csoki/elem/ukrán csempészcigaretta/zseniliakesztyű/sál/XXXL-es női alsónemű árusok.

Nálam a krisnák és a “3 darab csoki egy százas” árusok a befutók…

2 Replies to “Aluljárók népe”

 1. Sulyosbito tenyezo: fontos vasuti csomopont kozeleben az aluljaro kiegeszul meg frissen erkezett videki versenyzokkel, akik eloszor vagy tiz ev utan ujra kerultek fold ala, es ketsegbeesetten kovalyognak a napvilag feltetelezett iranyaba.
  Hasonlo jelenseg turisztikai latvanyossagok kozeleben a ku:ffo”di, aki remult arccal, vagy az alacsonyabb rangu letformak lattan D. Attenborough arcan megjeleno condescending mosollyal nyugtazzak a latottakat. Es vesznek vonaljegyet/kepeslapot/papirzsebkendot/asvanyvizet/mely levegot haromzillioert.

  Ja, meg a Fornettis.

 2. Azt nefelejtsük el hogy az énekesmisszionárius akkor a legpestibb aluljárós ha vietnámi (vagy valami hasonló)…Ezt mongyuk így nemis értem…
  Aztán vannak még az aláírásgyűjtők (tipikusan a nyugatinál kis standdal) valamint a nagyon gyanúsan kinéző magányosan vagy csoportban lődörgők.
  Múlt héten voltam a nyugatialuljáróban és komolyan azt néztem, hogy jézusom ezmiez???
  Ja, aztán ott van még a nyilvános WC és a borozó!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.