Ez az esztendő a hard rock felé mutat a pop erőteljes jelenléte mellett. Bon Jovi hangoskodik (Livin’ on a prayer), mellette Bananarama, Madonna, valamint az egyik kedvenc nótám is ott lakozik a listák elején:  I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me) Withney Houstontól. Ez nagyon jó. Ugyanakkor egy igazi one-hit wonderer a befutó az én kis listámon egy lírai dallal, ami azóta is elő-előkerül rádiókban, itt-ott.

Chris de Burgh – Lady in red

Az interneten elérhető adatot alapján érdekes csávó lehet ez a Chris. Argentínában született ír-angol diplomatagyerek. Leginkább dalszerző, aki tolta a Supertramp-nek a témákat, meg másokkal is próbálkozott. Most is aktív, de inkább a háttérben játszik. A lánya Miss World-öt nyert valamikor az elmúlt 10 évben.

Ez a kiváló dallamú lassú szám pedig a nyolcvanas-kilencvenes évek kötelező iskolai diszkóeleme volt, amikor a buli elérte a meghittség szintjét ÉS a legjobb smárolási közeget biztosította. Az énekes háttérvokálos hangja, a susogókórus, a szintetizátoritmusok és a minimál dobalap kiváló “szúrós” zenévé emeli a kompzíciót. Szerintem a világon az utóbbi 20 évben megjelent love song vállogatásán szerepel a dal, ami dédunokák távlatában is kiváló megélhetési alapot biztosít a családnak. Bár én nem kapok belőle, mégis hálás vagyok az ír úriembernek ezért az alkotásért.

 

3 Replies to “Geci Beerboard top 30 – 1987”

  1. Ezen a számon egy módon lehetne javítani, de ehhez el kellett telnie pár évnek: el tudjátok képzelni, ha erre az alapra az ének helyett Speak rappelne? “come’ on ! Restinpeace….Yiiii….”

  2. szerintem Kerti barátom hatodiktól nyolcadikig összehozott kazigyűjteményében a “Lassú 2.” kazettán kapott előkelő helyet, ami kazi pedig az fent említett iskolai karácsonyi bulikon kapott igen előkelő helyet…

  3. Kulon jo benne a Yamaha DX7 dobgepe, ami visszakoszon sok akkori notaban. Pl Phill Collins egyik dalaban is ez a dob. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.