Péntek este volt. November 14. Postára igyekezvén gurult alattam a francia technika a Kiskorona utcában. Balra véget nem érő panelház, előtte parkoló, jobbra iskolaudvar és előtte szintén egy sor, az útra merőleges parkoló. Teltház. Szinte. Iskola felőli oldalon három hellyel a vége előtt óriási üres pozíció. A sor végén, tehát a 2 foglalt hely után egy Opel Corsa áll, indexel balra. “Épp megy el a szakember” – gondoltam, irányjelző jobbra, pici üresben gurulás, aztán kényelmes forduló.

Állítom le az eszközt, miközben dudálnak. Kinézek, és látom, hogy a kifelé indexelő Corsának nyílt az ajtaja, és Dr Bubó fekete, rövid, Kaplár F Józsefes frizurával, szolíd szabású teszkós orkánmellényben, belebújós(sarkon pántos) melegítőnacóban gurult felém, nőnemű létezőre jellemző kondíciókkal. Ablakot leengedtem, mire megállt. Én figyeltem:
– Mit képzel, hogy csak így bepofátlankodik, amikor 10 perce be akarok állni ide?! – kérdezte.
– Dehát kifelé tetszik indexelni, Drága… – mondtam.
– Jójó, de nem látta a tolatólámpámat?! – jött a következő kérdés.
– Hát, nem… mert nem… – kezdtem volna, de már vágtatott vissza a járművéhez.
– Tessék várni, kiállok – szóltam utána.
– Nagyon helyes! – sivított vissza és beült.

Kitolattam. De kiváncsi voltam, hogy fog beállni, ha 10 perc alatt nem sikerült. Következő történt: 3 perc alatt vagy ötször felvillant a tolatólámpa, végül kövér egyes és elzúzott Bubó néni. Azt hiszem, Jancsó nem tudott volna ilyet rendezni.

4 Replies to “Óbuda – a helyi parkoló világbajnok”

  1. Alany ugyanott szerezhette a jogsiját ahol én, csak neki nincs önkritikája 🙂

  2. Én sajnálom őt! Én is így parkolok, ha néznek! Tudod, milyen rossz?

    Gálánsan fel kellett volna ajánlanod, hogy segítesz neki beállni. Csak ahhoz nem nézett ki elég jól, úgy veszem le. 🙂

  3. Ahogy megkaptam a jogsim, szintén így jártam. Asse tudtam, hol van az index. Aztán 7 hónapra elvették a jogsim (Djakaszosz miatt:), de végül csak 3 hónap lett belőle, viszont 70,000 HUF-om bánta. Majd ismét elkezdtem gyakorolni a parkolást, és mára már “kingdomshipness” van!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.