Ha volt valaha az MSZP mellett egy párt, amelyik igyekezett az alapítástól kezdődően koncepciózusan egy elv, egy szervező ideológia mentén igyekezett haladni valamerrre. Azért 2006-ban már voltak jelek, amikre építve beindultak az összeesküvés-elméletek. Hát most a nagybajuszú falovat bevontatták a városba.

Dávid Ibolya 19-re kért lapot, amiért már párton belül is megkérdőjelezték értelmi képességeit. Bokrossal integrálni a nemzetet kicsit olyan, mint Csurkát hívni vendégprofesszornak a marxista-leninisita pártfőiskolára, hogy ne szűnjön meg érdeklődés hiányában. Viszont az is benne van, hogy bejön.
A döntés sem volt piskóta, de hatás még kellemesebb. Frakció megszűnése, vezető emberek lekoccolása, kilépése a pártmaradványból, miközben Ibolya és kis cspata büszkén vállalja a független képviselői státuszt. Tudnak élni.Aztán – kicsit még ráerősítve az összeesküvés és a balra tolódás témájára – jön, illetve jöhet az ex-Fideszes Császár Antal, aki miniszterelnöki megbízott. Ahogy a politológus mondja, Gyurcsány Ferenc alkalmazottja. Április végén kiderül, de onnantól azért – ha nem vörös is, de legalább – rózsaszín kockákkal van kikövezve az MDF útja egy baloldali-liberális összefogás felé.

Ekként az EP-választásokig elválik a pártban a szar a víztől. A kérdés csak az, melyik marad bent és melyik kerül kívülre.

2 Replies to “Az MDF megbokrosodásáról”

  1. Kimaradt a végéről az “az az MDF volt”, gondolom.
    Jó ám leírni egymás után három “az”-t, ajánlom mindenkinek 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.