Kisebb megrázkódtatás, és villámgyors helyszíncsere után visszaszámlálással, rengeteg étellel és még több itallal készültünk lezárni a 2009-es évet. Sikerült. Nem is rosszul…

December 29-én reggelre derült ki, hogy nem tudunk az eredetileg kiszemelt helyre, Porvára menni bulizni, így pár óra keresgélés után Siófok lett belőle, és egy jó nagy apartmanház. Miután még karácsony előtt kitaláltuk, mit együnk, illetve Dzsajó Petya előkészített a diszkó típusú rendezvényt, december 31-én megkönnyebbülve vágtam, vágtunk neki az utazásnak.

Első állomáshelyünk Veszprém volt, az Oliva, ahol az immár téli étlapból válogattuk ki az estebédünket. Megint igen kiváló volt, és még ahhoz is volt türelmünk, hogy az összesített fogyasztási listánkból mi magunk bogarásszuk ki, melyikünk mit evett. A hangulatra nem lehetett panasz, darabokra cincáltuk egymást verbálisan, mint Aribari kiscicája a szomszéd nénit. 🙂 Az ételekről igyekszem hamarosan poszt formájában külön jelentkezni. (Hiszen idén még nem írtam az Oliváról, pedig arról minden évben kell…)

Némi ködön át jutottunk el Siófokra, ahol a Richie II apartmanházban tisztaság és hideg várt minket, amit aztán sikeresen kompenzált nekünk a helyi mindenes, aki egyben a Birodalmi Erők Balaton partjára telepített egységének álruhás vezetője is. Ez is maradt egyébként a leggyengébb pontja a helynek, mivel – nyári szállásnak alakították ki elsősorban – egyszerre nem bírt menni a fűtés és a meleg víz termelése. (Az ebből fakadó kellemetlenségekért bocsánatot kérek, idén sokkal biztosabbra megyek a foglalásnál – legalább egy hétvégét eltöltök a helyen Szilvivel és naponta háromszor meg is fürdünk. 🙂 )

Aztán az aklimatizálódás után, kisebb technikai problémák elhárítását követően(Petya és Mici által, Aribari mobil internetjére és telefonos szupportra támaszkodva), este 9 óra után pár perccel elkezdődött a videó diszkó, amiben óriási kedvencek kerültek elő, kultikus felvételekhez már-már perverz klippek társultak és minden szám elején elhangzott a lemezlovasunk, DJ Dzsajó szájából a kérdés: “KI KÉRTE?”. Majd a válasz is, így pár másodpercig ünnepeltük a kérő embert, hogy aztán lendületben maradva ropjuk, énekeljük tovább a dalokat. (Itt kérnék meg mindenkit, hogy az este számára legfontosabb felvételét kommentálja be.)
Éjfél után még volt egy masszívabb blokk, főleg DM rajongóknak, de hajnal 2-re leáldozott a buli csillaga, és 3 óra után kicsivel elcsendesedett a ház, a particsászárok is lepihentek. (Pedig Reci és Regi még bírták volna… szokásukkal ellentétben… 🙂 )

Elsején is elűztük a depressziót. A kora délutánig (13-14 óra magassága) tartó ébredezést követően ismét beindult a zenei videók sorozat és lemezlovasunk visszaállt a pultba, de fekete lemezek helyett inkább fekete itallal (jégermatyi) tolta az afterpartit egészen este 9-ig. Közben még világosban Mici vezetésével (és nyomában) kisebb csapat megkeresett egy kesst, szembesült a jeges tópart élményeivel. A helyben maradók pihentek, a társaság egyesülése után rikikivel telt egy szolíd 4 óra, miközben mink Micivel kettesben összeütöttünk egy brassói aprópecsenyét. Utóbbihoz az izgalmat a szublimálódott fokhagyma, majd annak a kihalt városban Aribari általi pótlása szolgáltatta. (Aribarit ezen tette miatt a 2010 hőse címmel tüntette ki a Sajnos Köztársaság Elnöki Tanácsa.)

Végül főzést követően BlackJack-kel kombinált kvízzel facsartam ki a társaságot, amelynek három legkritikusabb pontja volt az ételkészítési módok kibontása név alapján (a társaságnak még van mit fejlődnie…), a Magaskőris nevű fafajta örökzöld mivoltának helyes megválaszolása Reci által, illetve a kisebb botrány, amit Mici csinált, amikor szembesült az enciklopédikus ténnyel, miszerint az olaszrizling nem őshonos szőlőfajta kis hazánkban. 🙂
Hajnal egy körül ismét föllőtték a pizsit, így másnap viszonylag időben indultunk el a Kistücsök étterem felé Balatonszemesre, ám a várt ebéd elmaradt ott, teltház miatt. Így a bulizáró rendezvényre Székesfehérváron, a 67 Étteremben került sor. (Élményeket itt is külön rögzítem, terveim szerint.) Itt az egyetlen zavaró tényező az ordenáré szél volt, amitől az étterembe és az étteremből jövet is megfagytuk kicsit.

Összességéből azért megint nem volt rossz. A videódiszkó lehet az év egyik nagy húzása, M1K1 és Kátya legközelebb két napra jönnek, én pedig ígérem, hogy se fűtéssel, se meleg vízzel nem lesz gond többé. Köszi mindenkinek, aki jött, remélem, jól éreztétek magatokat. Képekből meg lesz galéria. Vagy nem. Sajnos. 🙂

9 Replies to “Ki kérte? – szilveszter 2009”

 1. A videódiszkó egyértelműen az év(tized) Nobel-díjas ötlete volt, innentől ez kötelező program!
  Kedvenceim:
  Eruption: One Way Ticket
  Baccara: Yes Sir I Can Boogie
  Plastic Bertrand: Ca Plane Pour Moi
  Aribarinak Hősnő Díj maximálisan kijár, szerintem cserébe belinkeli szívesen az eseményről készül Picasa fotósorozatot is. Ha nem, akkor majd én 🙂
  A “bármilyen módra” (étel) eleme a kvízsorozatnak nem kicsit döbbentett le, szegény Széchenyi etc 🙂
  Brassói receptért hála jóanyámnak, elég nagy sikere lett!

 2. Jau volt. Ja és Geci bácsinak külön köszönet a kiváló játékért. Bevezette a köztudatba – Petyáéba egyértelműen – Csáfordot.
  Mici ne feledd, hogy Balatonakaliban “nőtt ki” újra több száz év után a nem tudom mi. És éljen a dorozsmai ponty 🙂

 3. Helyszín törpéletes volt, házigazdi elég rugalmas, jó pálinkával sikerült minyimálra csökkenteni a fűtés problémát.

  Videódiszkó überűűűber. Bebizonyosodott, hogy a leggázabb/legrégibb számoknak volt a legnagyobb sikere.
  Az egész playlist zseniál volt, de amik nagyon mély nyomot hagytak bennem:
  fehér trapéznadrágban hadonászó NagyFeró (gyere kislány, gyere)
  Baccara (jesször, áj ken bugi) – az a kifinomult koreográfia
  nemtommelyik számra SzikoraRobi rongylábas rángatódzása

  Sajnos a képek most nem a legjobb minőség 🙁

  http://community.webshots.com/slideshow/576240856ulTyPN?mediaPosition=90

  P.s. Utááálom az à la (módra) ételeket 🙂

  És igen, mindkét étterem külön posztot érdemel.

 4. zsír volt! a helyszín átszervezése miatt maximális respect az elkövető(k)nek! Terkának is jár a Hozzávalóvadászok Fokhagyma Keresztje cím.
  A zenéket illetően csatlakozom az előttem szólókhoz.
  A módrákat pedig hatékonyan megtanulhatnánk, mondjuk hasonló események során történő elkészítéssel.
  Ennék egy tarját Mátyás módra, azaz – Geci után szabadon – hollóval töltött Kinizsi-szeletet…

 5. meg1x oriasi koszonet, gyerekek, az oltari szilveszteri buliert! Jovore ugy intezzuk, hogy a fozocskeben is reszt vehessunk, fokhagyma ide vagy oda.

  Videodiszko tenyleg ut, karaoke tud csak talan nagyobbat utni. Sikerult vegul meghekkelni a mikrofont?

 6. igggen… bár az éneklésnek álcázott ordibálásra tökéletesen megfelelt a partvisnyél is. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.