Akartam írni egy posztot a választási eredményekről, de az első gondolatom az volt, hogy helyére kerültek dolgok. Viszont ez már motosztkált benne a Megasztár kapcsán. Azon nem vagyok meglepődve, hogy vannak a romák a tehetságkutatóban, mert van ugye kitermelt a hakni-diszkó és a celeb-társadalom számára csak a Megasztár egy Gáspár “Sosemvagyegyedül” Lacit, egy Oláh “Magyarország” Ibolyát és Molnár “Szállokadallal” Ferenckaramelt.

De most, vazz, most már mondhatjuk, hogy a Megasztár a huszonegyedik század Mátyás Pincéje, ahol a megmérkőzik egymással néhány tehetséges srác és azok, akiket szórakoztatásra teremtett az Úristen (vö Devla). A 13 döntősből 7 előadó cigány vagy ahhoz közeli származású.
ÉS, ÉS, ÉS – ez így jó, zenéljen, akinek a vérében van, akinek nem kell erőlködni, csak odaállni és énekelni, hegedűlni, pikulázni, kannázni, cimbalmozni vagy bármi…

Off: Koncertvarjút kérem, hogy támadjon fel és vállaljon szerepet!

Mester Tamásnak volt egy olyan megjegyzése most szombaton este, hogy Caramel barátunk Lélekdonor című alkotása a magyar könnyűzene egyik, ha nem a legjobb alkotása. Beépítettem ide. Mondjon már róla kritikát, akinek van füle. Mer’ nekem nincs. 🙂

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hyF4SZReF8o[/youtube]

Illetve az egyik igen jó hanggal rendelkező versenyző, bizonyos Kállay-Saunder András édesapja egy Fernando Saunders nevű basszusgitáros csávó. Róla is egy pár szót, ha ejtene, aki ért ahhoz, amihez ő.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3Cr_WgCxBJE[/youtube]

5 Replies to “Cigány-zene: Megásztárba’ kichivál az Andreasz”

 1. Teljesen laikus füllel és szemmel nekem tetszik a szám is, meg a klipp is, de nem valószínű, hogy megveszem a CD-t (de más magyar könnyűzenét sem).
  Annak alapján amennyit láttam belőle/hallottam tőle, nekem az ember is nagyon szimpatikus.

 2. Irto igenyes ez azene, habar az R’nB nem tatozik a kedvenceim koze. A klip pedig hihetetlen jo.
  Azer jo lenne Aci velemenye!

 3. nos, nálam Gáspár Laci és úgy az egész Megasztár és X_Factor no komment! a Megasztárt egyáltalán nem nézem, az X-Factorból láttam valamicskét, úgy hogy nem tudom, hogy romák e vannak benne, de simán elhiszem, semmi nincs!

  amúgy a romák muzikalitásáról csak annyit, hogy ugye aszongyák, hogy ez lehet a felzárkóztatásuk titka, hogy zenélnek, énekelnek! (volt szó a sportról is, fociban keresik őket ezerrel, mint ifjú teheccségeket) ergo, megint csak afelé, egy olyan dolog felé mennek (szórakoztatás), ami tulképp nem effektív munka, azaz nem kell fizikai, irodai, napi 8 órás keccsölést véghezvinniük, és ebből kifolyólag k kevés pénzt keresniük!

  azért ez még hozzájuk képest is kevés, mármint aki érvényesülni tud a zenélésben és meg is tud naggyánól élni belőle, de ez a mutató az idővel egyre föjjebb megy majj!

  visszatérve GL klipjére: a szám sztem egy 0, a klip elmegy, de ma már egy efféle klip sem kunszt, szal ez az egész részemről ismételten csak semmis!

 4. Karamel: szerintem az a baj, hogy ez RNB akar lenni, de nem az. Aki hangszerelte, ez nem volt képben. A dal pedig kifejezetten magyar vagy roma, de ettől még lehetne jó. Nekem nagyon műfajszerűtlen. A videót nem vágom: ha egy klipp nem támogatja a dal prezentációját, akkor minek? Pl. Depeche Mode Walking In My Shoes-t nézzük meg, ilyesmire gondolok dal-klipp összefüggésről. Vagy én nem értem, hogy ez a klipp miről szól.

  Egy jó referencia pont, szerintem ilyen akar lenni: http://www.youtube.com/watch?v=A1kzG9Ld1kI
  Én meg tudom fogalmazni a különbséget.

  Medve gondolatait maradéktalanul osztom.

  Amit esetleg nem tudtok: a világban irgalmatlan mennyiségű kompetens énekes létezik, az efféle dolog hogy valaki valamit tud énekelni, csak nálunk számít “kunsztnak”. A dolog akkor válik érdekessé, ha az illető előadót “megformázzák”, vagyis dalokat írnak neki, kitalálják az egészet, hogy mi áll neki jól. Esetleg stílust teremtenek. Ez legalább akkora, ha nem nagyobb rész, mint maga az előadó énekesi tehetsége.

  Én a Fernandot nem tartom túl erősnek, ebben a műfajban a hangszíne nem túl szerencsés, a technikáján pedig lehetne még csiszolni.

  Ez a megasztár-xfaktor szerintem csak cirkusz. Lássunk egy kerek, komplett produkciót! Írják meg a lemezüket, nézzük meg, meddig jutnak vele!

  Csak az én véleményem, senkit sem akarok megbántani ezzel. Szempontokat mondtam, amivel lehet egyetérteni vagy nem.

  Ökölszabály: amit meghallgatsz, és tetszik, azt máskor is meg akarod hallgatni. Különben csak “érdekes”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.