Újabb képmentes recept leírását osztom meg a kedves olvasókkal, amely igen kiváló élmény mindazoknak, akik szeretnek elszórakozni egy nagyobb porciónyi marhahús feldolgozásával.

Türelmesebbek vegyenek felsálat vagy más pörköltnek való marhahúst, pucolják le mintegy 2 óra alatt és vágják fel közepes kockára. Aki ennél kevésbé ér rá, az szerezzen be hentestől marha pörkölt/gulyáshúst (semmiképpen se apróhúst, mert az nem erre való), mossa meg. Ezután mély edény aljába 1 evőkanálnyi fehér mustármagot szórjon bele(vagy amennyit gondol), öntsön rá némi olivaolajat és keverje össze jó alaposan. Majdan az utolsónak szánt keverés előtt hajítson bele néhány babérlevelet. Lefedve hűvös kamrába vagy hűtőbe kerüljön minimum egy éjszakára.

Elkészítés első fázisaként vastag- és magasfalú edényt jól felhevíteni szükséges, majd a húst kis adagokban, hogy levet ne eresszen, hirtelen meg kell pirítani. A megpirított adagokat fedett edénybe érdemes tárolni addig, amíg a mindennek a megpirítása be nem következik. Értelemszerűen az utolsó adagot már nem kell kirakni, hanem pont fordítva – kerüljön vissza az edénybe az összes hús, takarékfokozaton borral felöntve kell addig párolni, amíg a hús meg nem puhul. Esetleg menetközben zöldségekkel gazdagabbá lehet tenni a ragut, de csak simán sóval, frissen őrölt borssal, friss borsikafűvel (esetleg kakukkfűvel) ízesítve is pozitív behatást okozhatunk ízlelőbimbóinknak.

Isten áldja azon eleinket, akik kitenyésztették a szarvasmarhát. 🙂 (Legközelebb már szerintem lesz legalább egy fotó az elkészült étekről. :))

7 Replies to “Bulcsú konyha – Mustármaggal és babérlevéllel pácolt marha raguként elkészítve”

  1. Gyengeelméjű csitriként azon szórakoztam, hogy “Türelmesebbek vegyenek fel sálat”. És még traktálom is vele a nyilvánosságot.

  2. Kedves Séf Úr! Csak_és_kizárólag borral kell felönteni a cucc? Kb mennyit, és milen fajtát használtál?

  3. Hús is került a mustármagos Babérlevél (!!:) ) szószba ?? mert az nem derült ki..:-D

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.