Bajnokok Ligája – Legjobbak csatája

A tavalyi atomszar Bayern-Intern után megérdemeltük, hogy reménykedhessünk valami igen jóban idén. Talán a Manchester United az egyetlen az európai kupaporondon, aki nem feltett kézzel vagy Murinyú-féle csonttörős taktikával lép pályára a Barcelona ellen.

A két csapat rövid összehasonlítása egyelőre erők küzdelmét vetíti előre: a visszavonuló Van Der Saar nyilván jobb Valdesnél. A védelmek – főleg a belső emberek képességei miatt – egy súlycsoportba lennének sorolhatóak, de a két szélső védő tekintetében a Barca jobban áll egy kicsivel (még ha Dani Alves inkább támadó középpályásként tölt be védő pozíciót…). A középpályán a Barca fölénye érvényesül, míg elől – a harmatos David Villa mellett két, inkább támadó középpályás szerepel. Ugyan ez az MU oldalon két, jól képzett és jó formában lévő, középcsatárként használható támadó (Rooney és Chicarito) rohamoz.

Az eltérések persze hangyányi, így a tippjáték, amire mindenkit invitálok, komoly döntéseket kíván.
Góltotó keretében kell saccolni a rendes játékidő végeredményét. Hosszabbítás-tizenegyes tekintetében most nem gondolkodunk, hiszen erre azért csekély esély van, valljuk be.
Szóval pontos eredmény. A helyesen tippelő vagy tippelők egy kellemes bort választhatnak a Selection.hu kínálatából, 3.000 HUF értékben.

Részemről:

Barcelona – Manchester United 2:3

“Bajnokok Ligája – Legjobbak csatája” bejegyzéshez 12 hozzászólás

  1. „Sajnos”, Geci Barca-védelmet illető álláspontjával kénytelen vagyok vitatkozni kicsit, még ha nálam jobban is vágja ezt a focielmélet témát, de hát én vagyok azon bizonyos 10 millió egyike…
    A két szélső védőnk közül Alves frankó, de Abidal tanár úrnak örülhetünk, hogy egyáltalán él, messze nem 100-as fizikálisan. Ki lehet a helyén? Milito? Aki kemény védőként egyenértékű egy üvegből készült komondorral? Vagy Maxwell, aki 1,5 éve elhagyta a jó formáját és azóta neki dolgozik ugyan Sherlock, a CSI:Barcelona, a Cobra11, de még Extralarge is, ‘oszt mégsem találják, mint kormánybiztos a privatizált állami vagyont.
    Adriano még úgy, ahogy. Pláne, ha van önbizalma, de ha nincs – amit megértek, mert ő még csak 2-3 éve tanulja a tiki-taka-t (szerk.: Barca sokpasszos, labdatartó játékstílusa), a La Masía-ban (szerk.: a Barca utánpótlás-, és ifjúsági labdarúgónevelő akadémiája) nevelkedett társak meg ezt kapták a reggeli kakaó mellé 5 éves koruktól – akkor gázolaj van. Itt utalnék a csatársorra is, hiszen David Villa már inkább keresztelkedhetne David Nullara, hasonló önbizalomhiányos okból.
    Így baromira félek a védősorunktól, mert Puyol lehet az egyik szélső védő és Mascherano játszana a helyén. Na, ez a csávó nagy vétel volt a Pooltól, de nem odavaló. Piquet-t meg ha látom Puyol felügyelő tekintete helyett más mellett játszani, (Sha)kiráz a hideg. Mert eilyenkor annyira kábán ténfereg a pályán (ez rímel, ge**…), mint játszótéren kóválygó, aput kereső kiscsoportos vagy az élete első dzsangájára élete első üveg whiskey-jét be/lehúzó évfolyamelső, a szalagavatón.
    Mindezek ellenére, nagyon remélem, hogy Abidal maga lesz az orvosi csoda és játszik, vagy Piquet agyáról már levonult a tesztoszteron-felhő az előző napokban, Masche pedig újabb jelét adja annak, hogy ő volt az egyik rejtett világklasszis az argentin válogatottban.
    A csapat többi részét illető elemzéssel mélységes egyetértés.
    Bocs, hogy belelendültem az észosztásba, túl vagyok egy shopping-túrán és két sörön… 🙂
    Visca Barca!!! 🙂

    Válasz
  2. Csincsi gratulálok, bár egy lesgóllal elvette tőlem a magyar bíró a győzelmet:)
    de lényeg,hogy nyert a FOCI….osztálykülönbség

    Válasz
  3. Bár szerintem az a gól nem volt les, mert egyvonal volt, a győzelem és a bor ízét Csillu élvezheti. Kérjük kiválasztani a már említett weboldalról a nedűt. 🙂

    Válasz

Szólj hozzá!