Eltökélt szándékkal vágtam neki a 2012-es évnek. Befejezem, teljessé teszem ezt a szériát, ami egyet fog jelenteni azzal, hogy az első megkezdett sorozat befejeződik a blogunkban. Így érkezik a 93-as év kedvence a listámból.

1993-ban – azzal párhuzamosan, hogy 16 éves lettem – a 90-es évek diszkóslágereinek csúcséve volt. Whitney Houston a listák élén szipókázta a jól megérdemelt fehér port, miután hihetetlen hangján elénekelte az évtized romantikus slágereit. Mariah Carey a Dreamlover-rel hódított, míg Janet Jackson az If-fel. Emellett a a világ leghülyébb dalai közül is slágerré tudott válni néhány: Inner Circle – SWEAT (A La La La La Long) és Jazzy Jeff és Fresh Prince (alias Will Smith): Boom! Shake the room, vagy 4 Non Blondes: What’s up (what’s going on)? című bugyuta felvétele is hódított szerte a világon. Ugyancsak 1993-ban futott be a kulcsos gyerekek indulója, a Soul Asylum Runaway train-je is. Végül – de nem utolsó sorban – az Eurodisco visszatért egy kis szalontechno-s beütéssel: Snap – Rhythm Is A Dancer, Captain Hollywood Project – More and more, Ace of Base – All that she wants. Ááááááá! A lábaimban érzem a ritmust, ahogy felidézem, miként roptuk a kollégium ebédlőjében a meghívott testvérosztályok lányaival fáradhatatlanul és figuráztunk, hogy összejöjjön a betevő esti smár, meg a hozzá tartozó VONALAS telefonszám. 🙂

De mindennek a tetején ott ült Haddaway és az első, legnagyobb slágere, a túlmozgásos klippel kísért: What is Love.

Elsőként mindenképpen meg kell hallgatni ezt a felvételt, hogy átérezzük a hangulatát, felvegyük a ritmust. 🙂

Nyilván fogalmam sincs az effektek elnevezéséről, az egyes negyedekről, esetleg nyolcadokról, illetve azok struktúrájáról, de ez nekem mindig egy olyan klasszikus, a tömött Balaton parti diszkóban a legnagyobb tömeg közepén is a női testekből a legkomolyabb, szinte őrületesnek mondható, ritmusos testtekergetést kiváltó felvétel marad, ami a hőség közepette a dinamikus mozgástól felhevült és nyirkos, de fedetlen bőrfelületek ösztönös egymáshoz dörgölését hozta magával, mintegy előre vetítve egyéb testi kontaktusokat és testnedv cseréket is.

Illetve megadja a választ az örök kérdésre is. Hiszen, what is love? ‘Baby, don’t hurt me, don’t hurt me no more’

😀

4 Replies to “Geci Beerboard Top 30 – 1993”

  1. Amikor ez a szám elindult Patakon a Highlander diszkóban, akkor csak azt ordítottuk, hogy “Vaddisznó!!!”
    🙂
    Amúgy én a Rhythm is a dancert jobban szeretem.

  2. Jaja, a Ritmus Egy Táncos nálunk is jobban ment! Amúgy ’93……..eldörzsölök egy könnycseppet épp!

  3. A Runaway Train az egyik kedvenc számom de nem az a Soul Asylum legjobb száma (szerintem) 🙂 Éljenek a 90es évek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.