Szilvásgombóc sváb módra

Bár a Sváb Pékség terméke (a pékség sütőüzeme maga a klasszikusan sváb lakta Budapest közeli agglomerációban, Pilisjászfalun van) nem a sváb konyhát, illetve a sváb süteményeket idézi, azért beleránt a gluténes-finomlisztes bűnözésbe rendszeresen.

SvabPekseg_szilvasgomboc

Nem a lefotózott (alsókategóriás okostelefon indahouse) darab a legszebb optikájú a sütési palettán, de a későbbi felismerést elősegíti. Szóval ez egy olyan kelt tészta süti, ami pogácsa alakú és méretű, tetején egy kis édes örlemény (aminek a szerepére nem jöttem rá, mert annyire nem különleges), ami a sütés hatására belül enyhén boltozatossá válik és a megsülő szilvalekvár alapú krémtől, meg a fahéjtól vadállatian szilvásgombóc illata lesz.

SvabPekseg_szilvasgomboc_in

Szuperpuha és szaftos sütőipari termék, aminek a fogyasztása abbahagyhatatlan, ezért nem szabad belőle többet venni, mint egy. Ez már csak azért is indokolt, mert továbbkel a pocakban és okoz némi túltelítettséget, ha befalunk belőle kettőt (esetleg hármat). Veszélyes, de brutálisan jó. Vércukorszintet megemeli, mint a daru, boldogságérzet Benny Hill típusú mosolyt szül. Szívből ajánlom. (Paleo és egyéb táplálkozási formulák, diéták követőinek nyilván vétek, de sebaj.)

Ára: 160 forint

Lelőhelyek: http://www.svabpekseg.hu/bolt.html 

 

Szólj hozzá!