Újabb gyűjtést kell útjára bocsátanom, mert ma délelőtt egy kedves Oracle-ös szakemberrel folytatott eszemcsere keretében elhangzott valami, ami számomra überelte az összes eddigit, ám azért a korábbiak sem rosszak.

Azaz a multinacionális rabszolgasors hatásai a mindennapi nyelvhasználatunkra:

szkegyulálni
dzsasztifikálni
mítingem lesz
alakul a timing
rekordálás
a teljesség igénye nélkül

ésa a mai csemege:

“adott esetben ez KONSZIDERÁLHATÓ lesz, reméljük.”
Köszönjük. 🙂

Ahogy én is előre köszönöm az általtok utálva, ám megbékülve használt kifejezéseket. Mindenképpen magyar helyesírás mentén, plíz. 🙂 Tenksz.

14 Replies to “Hunglish”

 1. A River Eszte’ttel, mint feszilitivel kapcsolatos rikveszteket ki addresszalja? Elfogyott a WC-papir a negyediken. 😀

  Btw, megha nagyobb nyelvi naci is leszek, mint a bennszulottek, de a szKegyul v szKedzsul tipikus jenki abjuz. ANGOLUL ezt ugyebar shegyulnek mondjuk! 😀

 2. “Egy kicsit pussolni kéne ezt az issút”- ezt Mici mondta egyszer egy olyan kérdés kapcsán, amit szerinte kicsit erőltetni kellett volna. Azóta sem bírom elfelejteni.
  “A churn minimalizálása érdekében az akvirált ügyfelek hathavonta monitorozásra kerülnek”- ez egy angolra fordítandó magyar szövegben volt. Megadták a kulcsszavakat…

 3. draftolni, diszkasszálni,rivjuvolni, konfkoll, míting, billéböl, nonbilléböl. mást nem nagyon használunk, ezek közül se mind gyakori.

 4. Áutszorszing miatt X júzert le kell redukálni exvájzet junitból/dípártmentből.
  Az emájesz szerint magas az ikszpensz.
  Kosztkáting van, így tuti, hogy nem aprúvolják a trevöl formot.
  Rekonsziliálnám a revenyát, de áutövofisz jött a szetlőment menedzsertől. Ezt eszkalálni kell a hedofisznak.

 5. Jó tanács a Trados fordítószoftver használatához: ha nem sikerül expandálni a szegmenst, akkor risztórszorszolni kell, aztán dilítelni a péjdzsbréket, és újra megnyitni a szegmenst.
  egyéb szókincs: ölájnolni, beölájnloni, klínapolni, leklínapolni.

 6. Sztem ez az egesz jelenseg tok normalis. Nagymuternek meg beakadt a slafrok a nahkaszliba es lerantotta az egesz eszcajgot. Nagyfater meg spaklival szedte le a misungot a vinklirol.

 7. Ja, es h mit akarok mondani ezzel: a nyelvhasznalok majd hosszu tavon beszabalyozzak ezt a kerdest. A felesleges jovevenyek kikopnak, a tobbi helyet pedig atveszi majd a korreszponding mandarin kifejezes in gyu korsz. 🙂

 8. poci, évi száz nonbilléböl asszem kötelező, mert mindig okosabbnak kell lenni, meg pro bono szegény itt élő angolszászok megsegítésére, igaz, még sose panaszkodtak, hogy nincs meg

 9. Visszajelzés: EB - Napi tipp 9. at

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.