Euro 2012 – Az első csoportkör eredményei

Egyrészt a tippverseny, másrészt a futball szeretete miatt gondoltam, hogy összeszedem az első négy nap után, hogy mit gondolok, ami – technikai problémák miatt – kiegészült a tegnapival is, de sebaj.

A csoport: (polákok, csehek, ruszkik, hellének)

Első kör után azt írtam volna, hogy az előzetes titkos favoritom, Csehország csúnya ruhákkal fog hazamenni, de ez mára legalább a tisztes helytállássá szelidült és várok egy óriási cseh-lengyel meccset a továbbjutásért. A lengyelek lelkesen, szerintem kb ugyanott vannak tudásban, mint mi, csak a sportpolitika meg a politika őket tolta be rendezőnek helyettünmk. Oroszok nyolcba juthanak ebből a csoportból, mert egységesek és van pár ügyes focista a csapatban. Görögök olyanok, mint egy jó erőnléttel rendelkező öregfiúk csapat, amelyik bárkit meg tud verni és bárkitől ki tud kapni, halngulattól függően. Ők tuti kiesnek. 🙂

B csoport: (friccek, luzitánok, dánok, tulipánosok)

Németek kis mázlival verték a portugálok, szerintem szar játékkal továbbjutnak a csoportból és legalább elődöntőig mennek majd, az egyenes kieséses szakaszban megtáltosodva. Portugál válogatott zérus, Ronaldo elfáradt, jövő héten mehetnek nyaralni. A nagy kérdés nekem ez a Hollandia. De várhatóan csak az lesz velük, mint a spanyolokkal két éve a vb-n. Első meccsen nem jött össze semmi, de a németek elleni iksz és a portugálok rommá  verése után elődöntőre jók lesznek. Dánok – bár korrekt csapat – nem jobbak, mint a portugálok, szóval lesz még két hajtós meccsük, csak meglepetés esetén mehetnek tovább.

C csoport (digók, írek, spanyolok, horvátok)

Az eb előtt azt gondoltam, hogy a spanyolok biztosan, a horvátok kis mázlival jutnak majd innen tovább, olaszok harmatosságát kihasználva, íreknek ünnep a jelenlét, nem is tart sokáig. Ehhez képest a spanyol-olasz meccs kiváló volt. Di Natale továbbviheti az olaszokat, csak legyen eleget a pályán. Balotelli nulla, nyilván a védelem és a középpálya a szokásosan kiváló, nehéz lesz nekik gólt rugni. Spanyolokban nem érzem az átütő erőt, Torresnek vagy a LLorentének játszani kell, mert egyébként az lesz a sorsuk, mint a Barcanak a szezon végén: a szép játékot szopóálarcra fogják cserélni. Az írek pont olyan gyengék, mint a magyar válogatott, csak nekik volt egy kis szerencséjük a selejtezőben.

D csoport (angolok, gallok, ukránok, svédek)

Az első forduló után azt mondom, ez a leginkább négyesélyes csoport, mert az esélyesebbnek gondoltak (angolok, franciák) olyan gyengék, hogy jézusmária. Az ukránok és a svédek meglepően kellemes meccs után szerintem felvehetik a versenyt a másik kettővel, a második fordulóban el fog dőlni, ki kerül közelebba továbbjutó helyekhez, szerintem tényleg bármi lehet.

Következő helyzetjelentéssel a második csopotkör után jelentkezem. 🙂

“Euro 2012 – Az első csoportkör eredményei” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. csak annyit hozzá, hogy Lengyelország továbbjut és remélem a negyeddöntőben a németeket kapjuk, tavaly Gdanskban még kiegyenlítettek a hosszabbításban, most nem fognak

    Válasz

Szólj hozzá!