Euro 2012 – A második csoportkör eredményei

Miközben nincs megállás és az A csoportban már az utolsó meccsek zajlanak, gyorsan megírom a tapasztalataimat a második körről:

A csoport: (polákok, csehek, ruszkik, hellének)

Kicsit változottt a helyzet, hiszen a görög öregfiúkat meglepték a csehek két gyors góllal, míg az oroszok nem tudták lenyomni a lengyeleket. Amint írtam is, a lengyel-cseh meccs élet-halál, az oroszoknak egy döntetlen is elég lehet, ha nem a cipőket küldik ki a görögök ellen. (Mikor ezeket a sorokat írom, úgy áll épp, hogy az oroszok reggelig sem rúgnak gólt, a görögök meg már találtak egyet…)

B csoport: (friccek, luzitánok, dánok, tulipánosok)

Nem jött be, amit leírtam. Németek továbbmentek, mivel a hollandok EB-jét megette az előző szezon. Eközben a töketlen Ronaldó helyett a többi portugál labdazsonglőr átnyomakodott Dánián, így most az látszik, hogy ők ketten mennek tovább. Ezalól kivétel, ha a Németek kiküldik a B csapatukat a dánok ellen, a hollandok meg körívessel lezúzzák a potugálokat. Mert akkor utóbbi két csapat jut hozzá az anal intruderhez úgy, ahogy nem szeretné.

C csoport (digók, írek, spanyolok, horvátok)

A spanyol-horvát dönt a csoport első helyéről, miután a spanyolok és az írek között a pályán is látszott a különbség. Az oroszokra mondtam pár napja, hogy egységesek, de a horvátok tényleg azok. Az olaszok ellen is felálltak, mivel Prandelli minden félhülyét beküld gólt lőni, csak Di Natale-t nem és Pirlo-t a második félidőben levették a pályáról. Az olaszoknak nehéz dolguk lesz a minden-mindegy alapon, a becsületüket megmenteni akaró írek ellen, de ha nyernek és a horvátok kikapnak, még a második hely lehet az övék.

D csoport (angolok, gallok, ukránok, svédek)

Na, itt igazam volt („bármi lehet”), ami végülis az ingatag papírformát jelentette. 🙂 Franciák viszonylag simán, angolok húzós meccsen nyertek. Svédeket sajnálom, szerintem több volt bennük, viszont egy kicsi plusz hiányzott talán. Angolok ikszelnek az ukránokkal, franciák a svédekkel és kéz a kézben mennek a nyolcaddöntőben.

Szerdán reggel eredményt jelentek a csoportokról, illetve esélyt latolgatok a legjobb nyolc között.

 

“Euro 2012 – A második csoportkör eredményei” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. A penteki sved meccset egy kb Vecses meretu es elheyezkedesu kis falu kocsmajaban toltottem a helyi lakossag koreben (amint beleptem, megduplazodott a bentlevok altal iskolapadban toltott evek szama). Belepes dijtalan, kilepes bizonytalan. Izgultam, hogy „mi” nyerjunk, kulonben lett volna hajciho.

    Az angolok most titkon rettegnek, hogy az ukranoknak tovabb KELL jutniuk politikai okokbol, Del-Korea style. A lengyelek nem kaptak ajandek tizenegyeseket meg emberelonyt, de ettol meg az angolok nem erzik magukat biztonsagban.

    Válasz

Szólj hozzá!